Ενδιαφέρει και τις κορινθιακές επιχειρήσεις αυτή η δράση : δημιουργία χώρων φύλαξης βρεφών και μικρών παιδιών στις εγκαταστάσεις τους

Πρόγραμμα δημιουργίας χώρων φύλαξης βρεφών σε 120 μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις

Το Επιμελητήριο Κορινθίας ενημερώνει μέσω της σελίδας του στο F για την δράση που προβλέπει την παροχή χρηματοδότησης – με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης – σε μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις για τη δημιουργία χώρων φύλαξης βρεφών και μικρών παιδιών στις εγκαταστάσεις τους. Όπως αναφέρει η δράση περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, στο κεφάλαιο με τις λοιπές διατάξεις του νομοσχεδίου «Δουλειές Ξανά», που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η οποία θα διαρκέσει έως τις 29 Μαρτίου.
Φορέας υλοποίησης της δράσης θα είναι η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Και το Επιμελητήριο αναφέρει ακόμη, μεταξύ άλλων : “Αντικείμενο είναι η χρηματοδότηση 120 επιχειρήσεων συνολικά για τη δημιουργία και τον εξοπλισμό των χωρών φύλαξης μικρών παιδιών (ηλικίας από έξι μηνών έως 2 ετών και 6 μηνών) εντός των εγκαταστάσεων όπου ασκούν τη δραστηριότητά τους, καθώς και για τη στελέχωση του χώρου με έως δύο βρεφονηπιοκόμους/βοηθούς βρεφονηπιοκόμων ή επαγγελματίες συναφών ειδικοτήτων, για χρονικό διάστημα 24 μηνών.
Ωφελούμενοι της δράσης είναι οι γονείς βρεφών ή νηπίων που απασχολούνται στην εγκατάσταση όπου δημιουργείται ο χώρος φύλαξης. Σκοπός του χώρου είναι η καθημερινή φύλαξη, φροντίδα, ημερήσια διατροφή, απασχόληση των βρεφών και μικρών παιδιών κατά τον χρόνο εργασίας του γονέα.
Οι επιχειρήσεις αναλαμβάνουν την υποχρέωση διατήρησης του χώρου και των θέσεων του προσωπικού για άλλους 24 μήνες, μετά τη λήξη της περιόδου χρηματοδότησης.
Η ΓΓΔΟΠΙΦ εκδίδει δημόσια πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος, με την οποία καλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και εργοδότες να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής.
Στόχος της δράσης είναι η εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής και η ενδυνάμωση της συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας, μέσω της παροχής συμπληρωματικών υπηρεσιών φροντίδας βρεφών και μικρών παιδιών και της δημιουργίας φιλικότερων για τους νέους γονείς – και ιδίως για τις γυναίκες – εργασιακών χώρων. ..”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ