Ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες από Πυροσβεστική, Αστυνομία και Στρατό, σε γενική επιφυλακή οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που προβλέπεται κατάσταση συναγερμού για πυρκαγιά

Ο ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς  και η κατάσταση συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) που προβλέπεται για αύριο Κυριακή και για την Κορινθία θέτει σε αυξημένη επιφυλακή όλες τις Υπηρεσίες του νομού μας και της Περιφέρειάς μας. Εκτός από το νομό μας ο κίνδυνος είναι ίδιος και για την Αργολίδα, όπως έχουμε γράψει. Επίσης για τις εξής περιοχές: Περιφέρεια Αττικής (πλην νήσου Κυθήρων), Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας), Περιφέρεια Κρήτης.

Συνεχίζονται, εν τω μεταξύ, οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις, όπως αναφέρει το Πυροσβεστικό Σώμα. 

Επίσης σε γενική επιφυλακή τίθενται  οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των Περιφερειών για τις οποίες προβλέπεται ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 5) και σε μερική επιφυλακή τίθενται οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των Περιφερειών για τις οποίες προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνός πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4), σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.

Ταυτόχρονα, για τις ανωτέρω περιοχές, εφαρμόζεται το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και “ευπαθείς” περιοχές. (δες προηγούμενη ανάρτηση)

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας:

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως

το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού,

η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης,

η χρήση υπαίθριων ψησταριών,

το κάπνισμα μελισσών,

η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ