Το Επιμελητήριο Κορινθίας σε δελτίο Τύπου για το 4ο Taste of Loutraki – The Corinthian Food Festival, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία την 1η Ιουνίου αναφέρει:
“Μια γιορτή για τη γαστρονομία της Κορινθίας
Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Taste of Loutraki, The Corinthian Food Festival, έδωσε και φέτος ραντεβού με τους λάτρεις της τοπικής γαστρονομίας το τριήμερο 30 Μαΐου – 1η Ιουνίου 2025.
Μέσα από ένα πλούσιο και καλοσχεδιασμένο πρόγραμμα, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη γαστρονομική ταυτότητα της Κορινθίας, να δοκιμάσουν εκλεκτά τοπικά προϊόντα και να βιώσουν εμπειρίες που συνδυάζουν τη γεύση, τον πολιτισμό και τη φιλοξενία της περιοχής. Επιχειρήσεις εστίασης, ξενοδοχεία, κορυφαίοι σεφ και παραγωγοί τοπικών προϊόντων συνέβαλαν στην επιτυχία μιας διοργάνωσης που προβάλλει τη δυναμική της Κορινθίας.
Το φεστιβάλ ξεκίνησε την Παρασκευή 30 Μαΐου με τον εντυπωσιακό διάπλου του Ισθμού Κορίνθου, συνοδευόμενο από live cooking τοπικών σεφ, κρασιά του Οινοποιείου Μανωλάκη, και cocktail pairing, σε μια μοναδική εμπειρία γαστρονομίας εν πλω. Στο πλαίσιο της βραδιάς, ο Σύλλογος Επισιτιστών Λουτρακίου “Ο Ξένιος Ζευς” τιμήθηκε για την καθοριστική συμβολή του στην αναγνώριση του Λουτρακίου ως πρώτης πόλης στην Ελλάδα με την Πιστοποίηση “Culinary Capital” από τον διεθνή οργανισμό World Food Travel Association.
Το Σάββατο 31 Μαΐου οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν τον ελαιώνα Markellos Olive στο Γαλατάκι για ξενάγηση, γευσιγνωσία και food pairing. Ακολούθησε επίσκεψη στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού στον Μαψό Κορινθίας, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη μοναστική ζωή και να περιηγηθούν στη σύγχρονη, καθετοποιημένη γαλακτοκομική μονάδα που λειτουργεί εντός της Μονής εφαρμόζοντας προηγμένες πρακτικές εκτροφής και τυροκόμησης. Η φιλοξενία των μοναχών και η δοκιμή των προϊόντων ολοκλήρωσαν μια αυθεντική εμπειρία που συνδέει την παράδοση με τη γαστρονομία της περιοχής. και εμπειρία ευεξίας στο Loutraki Thermal Spa. Το βράδυ πραγματοποιήθηκε επίσημο δείπνο στο Club Hotel Loutraki με παρουσίαση κρασιών του Οινοποιείου Μπαραφάκα.
Η διοργάνωση κορυφώθηκε την Κυριακή 1 Ιουνίου με το “Live Cooking by the Sea” στο Ypanema, στη Λιμνοθάλασσα της Βουλιαγμένης, με τη συμμετοχή τοπικών σεφ και της ομάδας Experience Perachora, η οποία παρουσίασε πολιτιστικές δράσεις και διαδραστικές εμπειρίες.
Το Taste of Loutraki συνδιοργανώθηκε από τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου (LTO), τον Σύλλογο Επισιτιστών Λουτρακίου “Ο Ξένιος Ζευς” και το Επιμελητήριο Κορινθίας. Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της ΑΕΔΙΚ και της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Κορινθίας.
Μεγάλοι και σταθεροί υποστηρικτές του φεστιβάλ υπήρξαν οι: COMER GROUP (Wyndham Loutraki Poseidon Resort & Club Hotel Casino Loutraki), Ξενοδοχείο Pappas, Οινοποιεία Μανωλάκη και Μπαραφάκα, Markellos Olive, Πιέτρης Catering, πλοίο Άννα ΙΙ, Ypanema, Ωμέγα 3 και Πιπέρι.
Το Επιμελητήριο Κορινθίας, με συνέπεια στις αξίες της εξωστρέφειας και της στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας, θα συνεχίσει να στηρίζει ενεργά πρωτοβουλίες που προβάλλουν την Κορινθία και ενισχύουν την τουριστική και οικονομική της ανάπτυξη.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το επόμενο Taste of Loutraki – με ακόμη περισσότερες εμπειρίες, γεύσεις και συνεργασίες.”