Επισκέψιμα ελαιοτριβεία, τυροκομεία και ζυθοποιεία και στην Κορινθία; Τί ετοιμάζουν τα Υπουργεία Τουρισμού & Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Σημαντική ενίσχυση και προβολή και για το νομό μας θα αποτελέσει ο θεσμός των Επισκέψιμων Ζυθοποιείων, Ελαιοτριβείων και Τυροκομείων που προωθεί η κυβέρνηση. Συγκεκριμμένα το Υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προχωρά στην ενίσχυση των ειδικών μορφών τουρισμού  με προϊόντα της ελληνικής γης.

Στο μεταξύ, αναρτήθηκε σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη θεσμοθέτηση και τις τεχνικές-λειτουργικές προδιαγραφές των επισκέψιμων ελαιοτριβείων, ενώ ήδη έχει θεσπιστεί το Σήμα Επισκέψιμου Ελαιοτριβείου, το οποίο διασφαλίζει την επισκεψιμότητα σε χώρους όπου λειτουργούν ελαιοτριβεία -ειδικών προδιαγραφών- που παράγουν ελληνικό ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών υποδοχής, ξενάγησης, φιλοξενίας, εστίασης και γευσιγνωσίας. Σκοπός της δημόσιας διαβούλευσης, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022 (ώρα 23:59), είναι η συγκέντρωση σχολίων και παρατηρήσεων από όλους τους εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς, τις επιχειρήσεις και τους ελαιοπαραγωγούς, προκειμένου να καταστεί η απόκτηση του Σήματος Επισκέψιμου Ελαιοτριβείου προσιτή σε κάθε ελαιουργική εγκατάσταση. Το σχέδιο της απόφασης έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Τουρισμού https://mintour.gov.gr/diavoyleysi-prodiagrafon-episkepsimon-elaiotriveion, ενώ την περασμένη εβδομάδα απεστάλη και σχετική επιστολή της υφυπουργού Τουρισμού, Σοφίας Ζαχαράκη, προς τους φορείς του αγροδιατροφικού τομέα, όπως διαβάζουμε.

Η Κορινθία έχει πολλές αξιόλογες επιχειρήσεις αυτών των κατηγοριών , αυτών των επαγγελμάτων., δηλαδή ελαιοτριβεία, τυροκομεία και ζυθοποιεία. Και είναι σίγουρο ότι πολλά έχει να δείξει στους επισκέπτες της οι οποίοι θα εντυπωσιαστούν από την ποιότητα των προϊόντων τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ