Ετοιμάζονται για τον ερχομό του χιονιού και των πλημμυρών στο νομό μας: 120.000,00€ για τον αποχιονισμό του οδικού μας δικτύου

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Πελοποννήσου. Μεταξύ των θεμάτων και ο αποχιονισμός στην Κορινθία. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Χρήστος Λαμπρόπουλος,  αναφερόμενος στη συνεδρίαση δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Περίπου τριάντα θέματα εγκρίθηκαν, όπως πάντα στη μεγάλη τους πλειοψηφία, ομόφωνα από την Περιφερειακή Επιτροπή. Στα έργα, εγκρίθηκε η δημοπράτηση δύο σημαντικών έργων. Το ένα αφορά αντιπλημμυρικά έργα και καθαρισμούς ρεμάτων στην Αρκαδία, ενώ το δεύτερο αφορά τον αποχιονισμό στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας. Πρόκειται για έργα που δείχνουν ότι προχωράμε εγκαίρως στον προγραμματισμό μας, ώστε να είμαστε έτοιμοι για την περίοδο του χειμώνα.

Επίσης, εγκρίθηκε η επέκταση του φυσικού αντικειμένου μιας σύμβασης καθαρισμού ρεμάτων στη Μεσσηνία. Με τον προγραμματισμό αυτόν, ελπίζουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα όποια φαινόμενα προκύψουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Παράλληλα, έχουμε εντείνει την επικοινωνία με όλες τις Περιφερειακές Ενότητες για την αντιπλημμυρική προστασία….

Τέλος, εγκρίναμε τη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε δύο ευρωπαϊκά προγράμματα. Το ένα αφορά την ένταξη μεταναστών στον πρωτογενή τομέα και το δεύτερο την προστασία του ελαιολάδου. Στόχος μας είναι να αντλούμε ευρωπαϊκούς πόρους με αποτελεσματικότητα, ώστε να επιτυγχάνουμε σημαντικά οφέλη για κάθε τομέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Το έργο που αφορά την Κορινθία είναι η Έγκριση Όρων Διακήρυξης, Δημοπράτησης και συγκρότησης επιτροπής διαγωνισμού της δημόσιας σύμβασης γενικών υπηρεσιών με τίτλο: «Αποχιονισμός οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Κορινθίας περιόδου 2024-2025», Προϋπολογισμού: 120.000,00€. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ