Υλικά συνταγής
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
150 γρ. γάλα
350 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
1 κοτόπουλο στήθος (χωρίς πέτσα και κόκαλα)
100 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
200 γρ. + 3 κ.σ. μαργαρίνη
4 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 κύβο με ζωμό κότας με λαχανικά
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά φτιάχνουμε τις κρέπες μας.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μία λεκάνη, μετά το αραιώνουμε σιγά-σιγά με το γάλα.
Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε.
Αλατοπιπερώνουμε ανάλογα.
Βάζουμε τον χυλό για τις κρέπες στο ψυγείο να μείνει τουλάχιστον 1 ώρα.
Λιώνουμε ελάχιστη μαργαρίνη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε 1-2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα κουνώντας ώστε να πάει σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού.
Έπειτα, αφήνουμε την κρέπα να ψηθεί σε μέτρια φωτιά γυρίζοντας την και από τις δύο πλευρές.
Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο, ώστε να τελειώσει το μείγμα.
Τώρα οι κρέπες είναι έτοιμες να τις γεμίσουμε.
Βράζουμε το κοτόπουλο, το στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε το στήθος του.
Έπειτα, παρασκευάζουμε την μπεσαμέλ ως εξής:
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα 150 γραμμάρια μαργαρίνη να κάψει, σε σιγανή φωτιά και προσθέτουμε το στήθος του κοτόπουλου, τον μαϊντανό, 150 γραμμάρια γραβιέρα, τον ζωμό του κοτόπουλου, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
Κατόπιν γεμίζουμε τις κρέπες.
Στη μέση και προς τα άκρα κάθε κρέπας βάζουμε 1 με 2 κουταλιές από το παραπάνω μείγμα.
Τέλος, διπλώνουμε και τις βάζουμε σε ένα πυρέξ ή ταψί που το έχουμε αλείψει με λίγη μαργαρίνη και την υπόλοιπη γραβιέρα σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά περίπου.
Οι κρέπες με κοτόπουλο και γραβιέρα είναι πανέτοιμες.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!