Εύκολη ζύμη για πίτσα με μαγιά στιγμής

Υλικά Συνταγής

  • 4 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι σκληρό
  • 1 ½ φακελάκι ξηρή μαγιά (στιγμής)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • περίπου ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο (λίγο κάτω απ’ τη μέση) και λίγο ακόμη για το λάδωμα της επιφάνειας
  • περίπου 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό (λίγο κάτω απ’ τη μέση)

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, το λάδι και το νερό σε μια ευρύχωρη λεκάνη και ανακατεύετε αρχικά με μαχαίρι για να αναμειχθούν τα στερεά με τα υγρά υλικά και στη συνέχεια ζυμώνετε με τα χέρια μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη μαλακή κι ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια  και στα τοιχώματα.
  2. Φτιάχνετε πρόχειρα μια μπάλα και αφήνετε τη ζύμη σκεπασμένη στην άκρη 30’. Μόλις περάσει το μισάωρο, λαδώνετε το μεγάλο, παραλληλόγραμμο ταψί του φούρνου (η ζύμη φτάνει γι’ αυτό) ή μικρότερα ταψάκια, αν σκοπεύετε να φτιάξετε περισσότερες βάσεις.
  3. Βάζετε την αφράτη ζύμη στο ταψί και την απλώνετε με τα χέρια να καλύψει όλο τον πάτο και λίγο από τα πλαϊνά τοιχώματα. Την αφήνετε άλλο ένα δεκάλεπτο σκεπασμένη στην άκρη. Ανάβετε το φούρνο να προθερμαίνεται στους 200° C.
  4. Λαδώνετε ελαφρά την επιφάνεια της ζύμης, απλώνετε τη σάλτσα ντομάτας, τα τυριά, τα αλλαντικά και τα υπόλοιπα υλικά που θέλετε και ψήνετε την πίτσα στους 200° C για 30’ περίπου (ίσως λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο ανάλογα το φούρνο)..

Εικόνα: Unsplash

πηγή: ethnos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ