Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά
Ποσότητα: 6 άτομα
Υλικά
500 γρ. αλεύρι, αυτοδιογκούμενο
150 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
100 ml ελαιόλαδο
400 γρ. φέτα ή λευκό κατσικίσιο τυρί
2 μεγάλα αυγά
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Για την επάλειψη
1 αυγό
20 ml ελαιόλαδο και επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
2 κουταλιές της σούπας νερό
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
- Βάζουμε το αλεύρι σε ένα ευρύχωρο μπωλ και προσθέτουμε το αλάτι, προσθέτουμε το χυμό, το ελαιόλαδο, τα αυγά και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε τόσο ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά σε μια ζύμη και προσθέτουμε θρυμματισμένη τη μισή ποσότητα από τη φέτα.
- Αλείφουμε ένα ταψί 40*35 με ελαιόλαδο και με τις παλάμες μας απλώνουμε τη ζύμη στο ταψί ομοιόμορφα, προσθέτουμε την υπόλοιπη φέτα και την πιέζουμε να βυθιστεί στη γέμιση.
- Σε ένα μπωλ χτυπάμε το αυγό, το ελαιόλαδο, το νερό και απλώνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια, ψήνουμε το τυρόψωμο στους 180ο C. για περίπου 45-50′, στις αντιστάσεις.
-Μπορούμε να εμπλουτίσουμε το τυρόψωμο με ελιές και λιαστή ντομάτα, ή να αρωματίσουμε με ρίγανη
-Μπορούμε να κάνουμε το τυρόψωμο όσο λεπτό θέλουμε σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας
πηγή: funkycook.gr