Συστατικά
1 κιλό κιμά κοτόπουλου
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
¾ φλ. φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές πάστα μουστάρδας
½ φλ. βρώμη
2 κουταλάκια ξηρό ή φρέσκο τάραγκον (εστραγκόν)
1 κουταλιά αρωματισμένο θαλασσινό αλάτι (ή αλάτι με θυμάρι και ρίγανη)
πιπέρι
6 φραντζολάκια για burgers με σησάμι
#Για το ντρέσινγκ:#
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια κόκκινα κομμένα ροδέλες
3 μεγάλα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
½ φλ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά ξίδι βαλσάμικο
αλάτι
Βήματα
Σε ένα τηγάνι, ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Ακολούθως το σουρώνετε. Σε ένα μπολ, βάζετε τον κιμά, τον κόλιαντρο, τη μουστάρδα, τη βρώμη, το τάραγκον, το αλάτι, το πιπέρι και το κρεμμύδι.
Ανακατεύετε καλά και πλάθετε τα μπιφτέκια. Προσοχή να μην είναι πολύ χοντρά για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε το ντρέσινγκ: Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Ύστερα, προσθέτετε τα μανιτάρια και όταν αρχίσουν να μαραίνονται, προσθέτετε το αλάτι και τη ζάχαρη.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και ψήνετε μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια. Κατά διαστήματα ανακατεύετε. Στο τέλος, βάζετε την κρέμα γάλακτος και το ξίδι.
Ψήνετε τα μπιφτέκια στη σχάρα, στο τηγάνι ή στο φούρνο. Κόβετε τα φραντζολάκια στη μέση, τα βουτυρώνετε και βάζετε μέσα ένα μπιφτέκι.
Ρίχνετε από πάνω λίγο από το ντρέσινγκ, κλείνετε το φραντζολάκι και σερβίρετε.
sypersyntages.gr