Ζουμερό σουφλέ σοκολάτας. Η μυρωδιά της ζεστής σοκολάτας θα σας “ταξιδέψει”

Υλικά συνταγής
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. κουβερτούρα
  • 4 αυγά
  • 4 κρόκους αυγών
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο
  • Λίγο βούτυρο
  • Λίγο αλεύρι(για τα φορμάκια)
  • Κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να σφίξει ελαφρά το μίγμα.

Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο

Μετά, την κατεβάζουμε από το μπεν μαρί και προσθέτουμε προσεκτικά το μείγμα από το μπολ, διπλώνοντας την κουβερτούρα με απαλές κινήσεις.

Προσθέτουμε και το αλεύρι επίσης με απαλές κινήσεις και όταν το μείγμα γίνει ομοιόμορφο το μοιράζουμε σε 10 βουτυρωμένα και αλευρωμένα φορμάκια .

Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς Κελσίου για 6 λεπτά και το σερβίρουμε ζεστό, αφού το περιχύσουμε με κρέμα γάλακτος.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές
  • Ενδεικτικά, μπορούμε να πασπαλίσουμε το σουφλέ με άχνη.
  • Για το σερβίρισμα, μπορούμε αντί για την κρέμα γάλακτος να χρησιμοποιήσουμε και παγωτό.
  • Αντί για τα μικρά φορμάκια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μια μεγάλη φόρμα.
  • Μπορούμε να ψήσουμε το μισό μείγμα και να αφήσουμε το υπόλοιπο στο ψυγείο, για να το ψήσουμε την επόμενη μέρα. Στο ψυγείο μπορεί να διατηρηθεί άψητο, για 2 έως 3 ημέρες.

supersyntages.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ