Η ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε ο Πρωθυπουργός στο Υπουργείο Υγείας

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε χθες το πρωί το Υπουργείο Υγείας και προήδρευσε σε σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για τις κυβερνητικές προτεραιότητες στην Υγεία.

Συζητήθηκαν οι μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Υγείας, η αναδιοργάνωση των εφημεριών, η ανακαίνιση των κέντρων Υγείας, οι λίστες αναμονής για τα χειρουργεία, η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και οι προσλήψεις, ο έλεγχος της φαρμακευτικής δαπάνης, η στήριξη των δομών Υγείας σε απομακρυσμένες, ορεινές και νησιωτικές περιοχές, το σκέλος της πρόληψης μέσω των προγραμμάτων παροχής διαγνωστικών εξετάσεων και η βελτίωση του ΕΚΑΒ.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο Πρωθυπουργός  μεταξύ άλλων δήλωσε:

« Η κυβέρνησή μας έχει θέσει τη δραστική μεταρρύθμιση και ανάταξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας ως μία από τις κεντρικές πολιτικές προτεραιότητες αυτής της τετραετίας. Ξέρουμε ότι είναι μία δύσκολη άσκηση. Ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο στάθηκε όρθιο την εποχή της πανδημίας, το οποίο όμως μας κληροδότησε και πολλά διαχρονικά προβλήματα, τα οποία έχει έρθει πια η ώρα με θάρρος να τα αντιμετωπίσουμε. Αυτό ακριβώς κάνουμε, υλοποιώντας ένα πλαίσιο πολύ τολμηρών μεταρρυθμίσεων, σε όλες τις πτυχές της Υγείας….”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ