Η Αρχαία κεραμική τέχνη ξανά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος την προσεχή Κυριακή στην Αρχαία Κόρινθο

Η Αρχαία κεραμική τέχνη , η αγγειοπλαστική και η αγγειογραφία θα βρεθούν ξανά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην Αρχαία Κόρινθο. Από τους “Θησαυρούς της Κορινθιακής Γης” στην Παγκόσμια Ημέρα Αρχαιολογίας  που γιορτάζεται στις 22 Οκτωβρίου με αντίστοιχες εκδηλώσεις.

Στην Ημερίδα που είχε πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των  corinthiantreasures πριν μερικούς μήνες στον Αρχαιολογικό χώρο με φόντο τον Ναό του Απόλλωνα η κεραμική τέχνη ήταν ο πρωταγωνιστής και στις ομιλίες αλλά και με θεματική έκθεση που είχε απόλυτη σχέση με κεραμικά αγγεία πόσης & τροφής τα οποία έκλεψαν τις εντυπώσεις του κοινού.

Τώρα ξανά, σε λίγες ημέρες, την προσεχή Κυριακή η θαυμαστή τέχνη της κεραμικής σε “ταξιδεύει στο χρόνο”!

Για 5η συνεχόμενη χρονιά η Αμερικάνικη Σχολή Κλασικών Σπουδών – Ανασκαφές Κορίνθου διοργανώνει σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας και τον ΣΕΑΚ ένα μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα εκπλήσσει μικρούς και μεγάλους στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχαιολογίας.

Στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Κορίνθου την Κυριακή 22 Οκτωβρίου από τις 10:00 – 12:00 π.μ.

Οι επισκέπτες επίσης θα έχουν την δυνατότητα να δουν από κοντά κορινθιακά αγγεία και ταυτόχρονα να δημιουργήσουν τις δικές τους κατασκευές υπό την καθοδήγηση των ειδικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ