Υλικά συνταγής
1 φλ.τσ. βούτυρο, λιωμένο
3 φλ.τσ. αλεύρι
70 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
40 γρ. κονιάκ
1 κρόκο αυγού
1 κ.γλ. Μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα λεμονιού
2 φλ.τσ. μαρμελάδα βατόμουρο
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το Μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Ρίχνουμε το βούτυρο, τον κρόκο, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το κονιάκ.
Στην συνέχεια, ζυμώνουμε με γρήγορες κινήσεις.
Χωρίζουμε την ζύμη στα 2.
Στρώνουμε την μισή σε ταρτιέρα ή ταψάκι, κόβουμε 1 κομμάτι ζύμη και το πλάθουμε κορδόνι.
Έπειτα, το τοποθετούμε γύρω-γύρω (ενώνοντας με νερό ή ασπράδι) και γεμίζουμε την ζύμη με μαρμελάδα.
Πλάθουμε λεπτά κορδόνια και σταυρωτά τα στρώνουμε πάνω στην πάστα φλώρα.
Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά, να ροδίσει.
Καλή απόλαυση!
Συμβουλές
Όταν θα φτιάξουμε την ζύμη μας, πρέπει να προσέξουμε να γίνει αφράτη και εύπλαστη.
Χρησιμοποιούμε οποιαδήποτε μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
supersyntages.gr