Η προσωπογραφία του ήρωα της Επανάστασης του 1821 Στάικου Σταϊκόπουλου κοσμεί το Δημοτικό σχολείο του χωριού Ζάτουνα της Γορτυνίας  

Την προσωπογραφία του καταγόμενου από την Ζάτουνα της Γορτυνίας  ήρωα της Επανάστασης του 1821 Στάικου Σταϊκόπουλου ανάρτησε  την Παρασκευή  3 Δεκεμβρίου, ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στο παλιό Δημοτικό Σχολείο του χωριού. Η ανάρτηση της προσωπογραφίας του πορθητή του κάστρου του Παλαμηδίου -η οποία είναι δωρεά της Περιφέρειας Πελοποννήσου- έγινε στο πλαίσιο εκδήλωσης την οποία διοργάνωσαν  ο Σύνδεσμος των Απανταχού Ζατουνιτών σε συνεργασία με τον Δήμο Γορτυνίας, μαθαίνουμε από την Περιφέρεια.

Ακολούθησε περιήγηση στα εκθέματα του Μουσείου “Μίκης Θεοδωράκης”, το οποίο στεγάζεται στον ίδιο χώρο, με τον Περιφερειάρχη να δηλώνει ότι η Περιφέρεια θα επιδιώξει να συνδράμει ως προς την στελέχωση του μουσείου με προσωπικό ώστε να λειτουργεί χωρίς προβλήματα, εκτιμώντας ότι μέχρι το Πάσχα ενδεχομένως θα έχει εξευρεθεί ο τρόπος για να γίνει.

Την εκδήλωση πλαισίωνε, ντυμένη με παραδοσιακές στολές, 5μελής ομάδα του συλλόγου “Αρματωμένοι Μωραΐτες – Στάικος Σταϊκόπουλος”, από το Ναύπλιο. Ο ήρωας του Παλαμηδιού Στάικος Σταϊκόπουλος γεννήθηκε το 1798 στη Ζάτουνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ