Η τοποθέτηση του Ν. Σταυρέλη στην εκδήλωση για την διαχείριση των υδάτινων πόρων και οι θέσεις του συνδυασμού για Ύδρευση – άρδευση

Ο Νίκος Σταυρέλης, υποψήφιος Δήμαρχος Κορινθίων με την παράταξη “Πνοή Δημιουργίας” στον σύντομο χαιρετισμό του κατά την διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε και πραγματοποίησε με επιτυχία την Τετάρτη το απόγευμα ο συνδυασμός του , στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου με θέμα την διαχείριση των υδάτινων πόρων και τον ρόλο των Ο.Τ.Α ανέφερε τα εξής:

“Ευχαριστώ πάρα πολύ. Εν μέσω καύσωνα ανοίγουμε την αυλαία της προεκλογικής περιόδου εδώ στο Εργατικό Κέντρο. Ξεκινώ από ευχαριστίες στον πρόεδρο και φίλο τον Κώστα τον Κατεμή και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που πρόθυμα μάς παραχώρησαν τη χρήση της αίθουσας σήμερα.

Θα πω δύο κουβέντες τώρα και μετά τις ομιλίες των αξιότιμων ομιλητών θα κάνω κι ένα συνοπτικό…, μια περίληψη για 4-5 λεπτά.

Εμείς ακούμε την κοινωνία, ακούμε τους ειδικούς. Δεν κάνουμε αντιπαράθεση για την αντιπαράθεση. Το νερό είναι το βασικότερο αγαθό στη ζωή μας. Η πόλη και ο δήμος χθες (18 Ιουλίου) έμειναν για 20 ώρες χωρίς νερό. Λάθη έχουν γίνει, δεν το σηκώσαμε το θέμα. Δεν το κάναμε σημαία. Γιατί; Γιατί το νερό είναι το ευαίσθητο θέμα της κοινωνίας μας. Θα έχουμε χρόνο να τα πούμε στην πορεία.

Και κλείνοντας, αφού ευχαριστήσω βέβαια τον φίλο μου, τον Κώστα τον Βουδούρη, τον Καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που μού έκανε την τιμή να αποδεχθεί την πρόσκλησή μου γι’ αυτό το πολύ σημαντικό θέμα της Κορίνθου, της Κορινθίας, όλης της χώρας θα έλεγα, αλλά και τον φίλο μου τον Γιάννη τον Καραγιάννη, αγρότη, για να ακούσετε τα προβλήματα που ζει σήμερα η αγροτιά από την έλλειψη νερού άρδευσης, θα περιμένω να ακούσω και απόψεις ιδιαίτερα ανθρώπων των συνεταιρισμών και των φορέων που παρίστανται.

Ο κος Σταυρέλης αναφέρθηκε στο τέλος της ομιλίας το στην ατάκα του Διδάκτορα Γεωλογίας Μάριου Ασημακόπουλου, που όπως ανέφερε “κι αυτός μου κάνει την τιμή, είναι προσωπικός μου φίλος, έχουμε δεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο με τον Μάριο, δώσαμε πολλούς αγώνες μαζί σε αυτή τη θητεία, όσο ήταν και είναι πρόεδρος της παράταξής του και τον είχαμε και δημοτικό σύμβουλο. Μάριε παίρνω την ατάκα για τον αείμνηστο τον Ηλία τον Ανδρακάκο, διότι αν εμείς έχουμε σήμερα νερό στην πόλη της Κορίνθου και, κατ’ επέκταση μετά, σε όλο τον δήμο Κορινθίων, οφείλεται σε αυτόν τον άνθρωπο που – σας λέω ότι θα είναι μία από τις πρώτες αποφάσεις – να τιμήσουμε την προσφορά του στην πόλη, που δεν είχαμε νερό όχι μόνο για να πιούμε αλλά ούτε και για τις βασικές ανάγκες”….

 Ο κ. Σταυρέλης πρότεινε, μεταξύ άλλων, έργα και δράσεις για το κρίσιμο ζήτημα της Υδροδότησης του Δήμου Κορινθίων. Αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις της Πνοής Δημιουργίας:

ΥΔΡΕΥΣΗ:

1. Την κατασκευή δύο δίδυμων δεξαμενών με χωρητικότητα από 20.000 έως 30.000 κυβικά, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες όλου του Δήμου,

2. Τη διεκδίκηση χρηματοδότησης για το νέο αγωγό Κορίνθου -Στυμφαλίας,

3. Την οριστική αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης Άσσου – Λεχαίου .

4. Τις προοπτικές για την αφαλάτωση του υφάλμυρου νερού, όπως έχει αποφασίσει το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, αλλά και την προμήθεια και τοποθέτηση σύγχρονου εξοπλισμού για την αφαλάτωση θαλασσινού νερού με έργο που χρηματοδοτεί το Βαρδινογιάννειο Ίδρυμα, όπως έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, μόνον σε έκτακτες ανάγκες.

ΑΡΔΕΥΣΗ

1. Αξιοποίηση των νερού του Βιολογικού Καθαρισμού με επέκταση των αγωγών στη Ξυλοκέριζα αφενός και στην Δημοτική Ενότητα  Άσσου-Λεχαίου κατεπειγόντως.

2. Χρηματοδότηση των έργων αποχέτευσης λυμάτων και χρησιμοποίησης των επεξεργασμένων υδάτων για άρδευση στη Τενέα και τα Αθίκια.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας οι Πρόεδροι Συνεταιρισμών και άλλοι επαγγελματίες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους σε ανοιχτό διάλογο με τους ομιλητές αναφορικά με την διαχείριση του νερού στη ευρύτερη περιοχή του νομού μας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ