Η Κοινότητα Κιάτου και ο Δήμος Σικυωνίων διοργανώνουν για πρώτη φορά τη «Γιορτή Εθελοντισμού», την Κυριακή 11 Μαΐου 2025, προσκαλώντας όλους τους πολίτες να γιορτάσουν τη δύναμη της προσφοράς και της αλληλεγγύης μέσα από τρεις ξεχωριστές δράσεις.
Με σύνθημα «Τρεις Δράσεις – Μία Αξία, ο Εθελοντισμός!», η εκδήλωση φιλοδοξεί να αναδείξει τον κοινωνικό ρόλο της συμμετοχής και να ενθαρρύνει την ενεργό στάση των πολιτών απέναντι στις ανάγκες της κοινότητας.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Εθελοντική Αιμοδοσία (9:00 – 13:00) στο Πολιτιστικό Κέντρο Κιάτου, μια προσφορά ζωής που ενισχύει τις ανάγκες των νοσοκομείων και των συμπολιτών μας.
Καθαρισμός Παραλίας (10:00 – 12:00), με σημείο εκκίνησης την Πλατεία Μιαούλη. Μια συμβολική αλλά και ουσιαστική ενέργεια προστασίας του περιβάλλοντος και ανάδειξης του παραλιακού μετώπου του Κιάτου.
Γιορτή στην Πλατεία Μιαούλη (12:30), με σουβλάκια, κεράσματα και μουσική για μικρούς και μεγάλους, κλείνοντας με χαρά και ζωντάνια την ημέρα της προσφοράς.
Η πρωτοβουλία αποτελεί ένα κάλεσμα σε κάθε δημότη, ανεξαρτήτως ηλικίας, να γίνει μέρος μιας συλλογικής προσπάθειας που ενισχύει τη συνοχή και τον σεβασμό στην τοπική κοινωνία.
Ο εθελοντισμός μας ενώνει – ελάτε να γιορτάσουμε μαζί!” αναφέρει η πρόσκληση του Δήμου.