Θράψαλα με σπανάκι

Υλικά συνταγής
  • 1 κιλό θράψαλα, φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό φρέσκο σπανάκι καθαρισμένο και χοντροκομμένο (ή κατεψυγμένο)
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 80ml λευκό κρασί
  • 60ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • λίγο μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
    1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα θράψαλα και τα κρεμμύδια για 3–4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.
    2. Προσθέτουμε το σκόρδο, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα δευτερόλεπτα και εν συνεχεία προσθέτουμε το σπανάκι, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Γυρνάμε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και να μειωθεί ο όγκος του.
    3. Σβήνουμε με το κρασί και μετά από 2–3 λεπτά βάζουμε τον πελτέ ντομάτας και λίγο νερό (1 ποτηράκι του καφέ). Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά. Δεν ρίχνουμε άλλα υγρά αλλά παρακολουθούμε το φαγητό και αν σωθούν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο νερό.
  • Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο και έχει μείνει με το λάδι του, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο και το χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρουμε.

cooklos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ