“Καμία γυναίκα δεν πρέπει να αισθάνεται και να είναι μόνη!” – κλιμάκιο της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Κορινθίας στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών – Θυμάτων Βίας του Δ. Κορινθίων

Την Παρασκευή 5 Αυγούστου κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Κορινθίας, επισκέφθηκε το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών – Θυμάτων Βίας του Δήμου Κορινθίων. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν ο Θάνος Θεοχάρης – Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής, η Ελευθερία Παπαλέκα – Υπεύθυνη Επικοινωνίας και η Γεωργία Στριμενοπούλου – Μέλος και Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Κορινθίων. Συμμετείχαν επίσης ο Γραμματέας της  ΣΕ της Τοπικής Οργάνωσης και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κορινθίων Μαρίνος Κονδύλης και τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Δημήτρης Αγγελόπουλος και Σπύρος Φράγκος.

Όπως έγινε γνωστό, για την επίσκεψη αυτή, πραγματοποιήθηκε μια άκρως εποικοδομητική συνάντηση με την Ψυχολόγο, την Κοινωνική λειτουργό και τον Κοινωνιολόγο της Δομής, από την οποία βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα.

“Σύμφωνα με όσα ανέλυσαν, το Κέντρο απευθύνεται σε γυναίκες που υφίστανται σωματική κακοποίηση, ψυχολογική – συναισθηματική – λεκτική ή οικονομική βία. Γυναίκες που έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση, απόπειρα ή είναι θύματα βιασμού, που έχουν υπάρξει θύματα πορνείας ή trafficking. Το κέντρο παρέχει συμβουλευτική και ολοκληρωμένη εξατομικευμένη ψυχοκοινωνική υποστήριξη, υπηρεσίες παραπομπής των θυμάτων όταν αυτό απαιτείται σε ξενώνες, στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, στο Δικαστήριο, σε νοσοκομεία-κέντρα υγείας, κέντρα ψυχικής υγείας, σε φορείς προστασίας και στήριξης παιδιών κλπ. Το κέντρο λειτουργεί σε συνδυασμό με τα Συμβουλευτικά Κέντρα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, τους Ξενώνες Φιλοξενίας και την τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900.

Από τη ΝΕ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κορινθίας τονίστηκε η ανάγκη να αντιμετωπισθεί άμεσα η έκρηξη των περιστατικών γυναικοκτονιών και ενδοοικογενειακής βίας με μέτρα που θα πάψουν να προδίδουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτεία. Παρά την αυξανόμενη συνειδητοποίηση της Κοινωνίας που φέρνει η οδυνηρή συχνότητα τέτοιων περιστατικών, χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση και θάρρος, ώστε να μην μένει κρυμμένο κανένα τέτοιο περιστατικό. Οι αρμόδιοι φορείς και υπηρεσίες πρέπει να δείχνουν αυξημένα αντανακλαστικά, ξεπερνώντας την γραφειοκρατία και την σύγκρουση των ορίων ευθυνών τους, για να δίνεται λύση άμεσα. Είναι επίσης σημαντικό να προστεθεί ειδική διάταξη στον Ποινικό Κώδικα που θα καθιστά τη γυναικοκτονία διακριτό έγκλημα – μεγάλης ηθικής απαξίας με τις αντίστοιχες ποινές.

Το κράτος χρειάζεται να λάβει μέτρα για  να υποστηρίξει όχι μόνο ψυχοκοινωνικά, αλλά και υλικά (κάλυψη δικαστικών εξόδων, στέγη, εισόδημα, εργασία) γυναίκες που βρίσκουν το θάρρος να φύγουν από ένα κακοποιητικό περιβάλλον και δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους οικονομικά, τουλάχιστον για το πρώτο χρονικό διάστημα.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει  ανοίξει διάλογο ηλεκτρονικά για το συγκεκριμένο ζήτημα (https://digitalsociety.gr/eimaste-mazi-sou/) και αναμένει τις προτάσεις όλων, για να διαμορφωθούν οι ολιστικές πολιτικές που θα γίνουν αφετηρία της εξάλειψης των γυναικοκτονιών. Ζητήθηκε μάλιστα από τους εργαζομένους της Δομής να μας καταθέσουν τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Καμία γυναίκα δεν πρέπει να αισθάνεται και να είναι μόνη!” καταλήγει η ανακοίνωση Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ