Υλικά
150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
300 γραμμάρια καπνιστό τυρί Μετσόβου (κομμένο σε 2 φέτες των 150 γραμμαρίων)
200 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
3 αυγά
100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γραμμάρια μέλι
40 γραμμάρια καρύδια ψίχα
Εκτέλεση
Βρέχουμε ελαφρά τις φέτες του τυριού και τις αλευρώνουμε.
Στη συνέχεια, χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά. Βουτάμε στο μείγμα τις φέτες του καπνιστού τυριού και, στη συνέχεια, τις ρίχνουμε στο μπολ με την τριμμένη φρυγανιά και πιέζουμε, ώστε η φρυγανιά να πιάσει επάνω στο χτυπημένο αυγό.
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το Βιτάμ σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Βάζουμε την κάθε φέτα και σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να δημιουργηθεί μια χρυσαφένια και τραγανή κρούστα.
Βάζουμε τα τυράκια σε πιάτο και τα γαρνίρουμε με το μέλι και τα καρύδια.
vitam.gr