Καραβίδες με κριθαράκι

Υλικά
  • 12 καραβίδες καθαρισμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 καρότο κομμένο σε μικρά καρέ
  • 1 κολοκύθι κομμένο σε μικρά καρέ
  • 1 κλωνάρι σέλερι κομμένο σε μικρά καρέ
  • 4 φλ. κριθαράκι
  • 1/2 φλ. ταχίνι
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε πρώτα σε πλασωτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά και το σκόρδο για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  • Προσθέτουμε τις καραβίδες, ανακατεύουμε για 1΄-2΄, να αλλάξουν χρώμα.
  • Τις βγάζουμε σε πιατέλα.
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κριθαράκι και ανακατεύουμε, να λαδωθεί καλά.
  • Συμπληρώνουμε 10 φλ. νερό, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15΄, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, καθώς και τις καραβίδες προς το τέλος του βρασμού για να φτιάξουμε τις καραβίδες με κριθαράκι.
  • Σε ένα μικρό μπολ αραιώνουμε το ταχίνι µε τον χυμό λεμονιού και 3 κ.σ. νερό.
  • Παίρνουμε λίγο ζωμό από το φαγητό το χτυπάμε µε το ταχίνι (όπως κάνουμε το αυγολέμονο).
  • Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά και περιμένουμε λίγα λεπτά.
  • Περιχύνουμε µε το ταχίνι και σερβίρουμε.
  • Αν θέλουμε πασπαλίζουμε µε ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Argiro.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ