Καρυδόπιτα ..εξαιρετική!

Υλικά Συνταγής

4 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
4 κ.σ. κανέλα
λίγο γαρίφαλο
1 φλούδα ενός πορτοκαλιού
2 φλιτζάνια σταφίδες
2 φλιτζάνια ψίχα καρυδιών
5 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
κανελοζάχαρη

Εκτέλεση Συνταγής
Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και ρίχνουμε λίγο λίγο το λάδι μας, τρίβοντας με τις παλάμες μας το αλεύρι, ώστε να το απορροφήσει.
Λιώνουμε τη ζάχαρη σε 2 ποτήρια νερό και τη ρίχνουμε στο αλεύρι.
Στην συνέχεια, τα ζυμώνουμε λίγο και προσθέτουμε τα μυρωδικά, καθώς και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Τα δουλεύουμε όλα μαζί ώστε να γίνουν μια αραιή ζύμη.
Ρίχνουμε τη ζύμη της καρυδόπιτας σε ένα ταψί, αλειμμένο με λάδι και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κατά διαστήματα, βυθίζουμε ένα μαχαίρι στην καρυδόπιτα να δούμε αν έχει ψηθεί στο εσωτερικό της. Αν βγει στεγνό, είναι έτοιμη.
Όταν ψηθεί, τη βγάζουμε από το φούρνο και την πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη.
Η γλυκιά καρυδόπίτά μας είναι έτοιμη. Την αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.
Καλή μας απόλαυση!

supersyntages.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ