Κεϊκ καρότου

Υλικά
Για το Κέικ
  • Βιτάμ κλασικό (για το άλειμμα της φόρμας)
  • · 230 g Καρότο (ξεφλουδισμένο) τριμμένο
  • · 240 g Ζάχαρη κρυσταλλική
  • · 125 g Αυγά μεσαία (ή 2,5 τεμάχια)
  • · 210 g Ηλιέλαιο
  • · 170 g Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • · 40 g Corn-flour (5 κ.σ)
  • · 2 κ.γ Baking soda (2 κ.γ)
  • · ½ κ.γ Baking powder (½ κ.γ)
  • · 1,5 κ.γ Κανέλα σε σκόνη (1,5 κ.γ)
  • · ½ κ.γ Τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • · ½ κ.γ g Ginger σε σκόνη
  • · 1 πρέζα Αλάτι
  • ·  30g Καρύδια σπασμένα
Για το Frosting
  • 110 g Βιτάμ κλασικό
  • · 220 g Κρέμα τυριού
  • · 160 g Ζάχαρη κρυσταλλική ψιλή ή μαύρη
  • · 160 g Άχνη ζάχαρη
  • · 1 Βανίλια
  • · 1 πρέζα Αλάτι
  • ·  ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ 100 g Καραμέλα έτοιμη (από ζαχαρούχο γάλα)
Εκτέλεση
Για το Κέικ
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς
  2. Κοσκινίζουμε τα στερεά (αλεύρι, corn-flour, baking soda, baking powder, κανέλα, μοσχοκάρυδο, ginger) και τα αφήνουμε στη άκρη
  3. Στο μίξερ με το σύρμα ή σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν άσπρα. Η ταχύτητα στην αρχή είναι μέτρια και σταδιακά δυναμώνουμε
  4. Μόλις αφρατέψουν προσθέτουμε σταδιακά (*κορδόνι) το ηλιέλαιο
  5. Αφού προσθέσουμε όλο το ηλιέλαιο, σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε όλα τα κοσκινισμένα στερεά και το αλάτι και σε χαμηλή ταχύτητα τα ομογενοποιούμε. ΠΡΟΣΟΧΗ όχι πάρα πολύ χτύπημα ίσα να ομογενοποιηθούν
  6. Έχοντας ένα ομοιογενές μείγμα, σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε με μία σπάτουλα τα τριμμένα καρότα και τα καρύδια
  7. Σε αντικολλητική φόρμα, περνάμε με Βιτάμ μία λεπτή στρώση το πάτο και τα τοιχώματα και στη συνέχεια βάζουμε αλεύρι να κολλήσει παντού. Τινάζουμε δυνατά τη φόρμα να φύγει όσο αλεύρι έχει περισσέψει και δεν έχει κολλήσει
  8. Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς στον αέρα για 45-60 λεπτά
  9. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξερφορμάρουμε. Αν έχουμε χρησιμοποιήσει φόρμα αλουμινίου απλά με ένα μαχαιράκι ή ψαλίδι κόβουμε τις άκρες μέχρι κάτω και βγάζουμε το cake
Για το Frosting
  1. Χτυπάμε στο μίξερ τη κρέμα τυριού μαζί με το Βιτάμ μέχρι να ομογενοποιηθούν
  2. Προσθέτουμε τις ζάχαρες και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας
  3. Προσθέτουμε και τη καραμέλα με σπάτουλα ή στο μίξερ
  4. Γαρνίρουμε από πάνω από το cake

Για το Κέικ • Σε περίπτωση που δεν έχουμε φόρμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις φόρμες αλουμινίου μιας χρήσης • Για να δούμε αν είναι έτοιμο το cake, χρησιμοποιούμε μία οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαιράκι και τρυπάμε μέχρι κάτω για να δούμε αν υπάρχει επάνω ακόμα υγρή ζύμη. Για το Frosting • Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά κρυσταλλική ψιλή ή μαύρη ζάχαρη. Η καστανή ζάχαρη είναι αρκετά χοντρή και διαλύεται πιο δύσκολα με αποτέλεσμα να έχει επίπτωση στην υφή • Αντί να γαρνίρουμε από πάνω, μπορούμε να δημιουργήσουμε στρώσεις ενδιάμεσα και να δώσουμε ύψος στο κεικ μας

vitam.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ