Υλικά
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
1 κούπα βούτυρο
2 κούπες ζάχαρη
4 αυγά
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι σόδα
Εκτέλεση
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Τέλος, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και τη σόδα, αφού τα κοσκινίσουμε.
Χτυπάμε το μίγμα αυτό για 3 λεπτά στην μεσαία ταχύτητα.
Βάζουμε το μίγμα σε μία φόρμα για κέικ καλά βουτυρωμένη και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 1 ώρα.
Για να δούμε αν έχει γίνει το κέικ βουτάμε ένα μαχαίρι μέσα στο κέικ, και αυτό θα πρέπει να βγαίνει “καθαρό”
Μόλις το κέικ μας είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο, και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν προσπαθήσουμε να το βγάλουμε από τη φόρμα. Θέλει προσοχή για να μη χαλάσει το σχήμα του κέικ!
Σερβίρουμε το κέικ πορτοκαλιού με πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη, και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!
Καλή απόλαυση!
supersyntages.gr