“Υπάρχει ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων στον “Σκουπέικο” ποταμό για την ασφάλεια κατοίκων και υποδομών από πλημμυρικά φαινόμενα”

φωτο αρχείου

Εδώ και αρκετές ημέρες κάτοικοι του Ξυλοκάστρου επισήμαναν με επιστολή τους την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων στον Σκουπείκο ποταμό ώστε να μην παρατηρηθούν θλιβερά φαινόμενα όταν γίνουν πλημμύρες. Ενημέρωσαν μάλιστα τους αρμόδιους για το επείγον του θέματος.

Τώρα , στη Βουλή με Αναφορά προς τους αρμόδιους Υπουργούς, φέρνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γ. Ψυχογιός, το επείγον ζήτημα του καθαρισμού στο «Σκουπέικο» Ποταμό στα χωριά Λυκοποριά και Σαρανταπηχιώτικα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, όπως επισημαίνεται σε επιστολή που κοινοποίησαν δημότες και κάτοικοι της περιοχής.

Όπως αναφέρεται: “Το εύρος της κοίτης του εν λόγω ποταμιού, με την πάροδο των χρόνων έχει περιοριστεί σημαντικά, εντός της υπάρχουσας κοίτης έχουν φυτρώσει δέντρα και πυκνοί θάμνοι που δεν καθαρίζονται με αποτέλεσμα η ροή του νερού προς τη θάλασσα να είναι εντελώς προβληματική, με μεγάλη πιθανότητα υπερχείλισης.

🎯 Απαιτούνται, λοιπόν, άμεσες παρεμβάσεις που θα έπρεπε να έχουν γίνει ήδη εδώ και καιρό, αφού με τα ακραία φαινόμενα που αντιμετωπίζουμε πια, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα υπερχείλισης με καταστροφικές συνέπειες για τις περιουσίες, τις καλλιέργειες, το φυσικό περιβάλλον και τις υποδομές.

⚠️ Με την Αναφορά μας ζητάμε άμεσες ενέργειες από τα αρμόδια Υπουργεία και την Αυτοδιοίκηση, για να θωρακιστεί η περιοχή και να αποφευχθούν τα χειρότερα.”, τονίζεται χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ