Κοινωνική Συνοχή και Οικογένεια: Τί απέφερε η συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με την Υπουργό Σοφία Ζαχαράκη

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά για τη συνάντηση , στο επίκεντρο βρέθηκε η κεντρική δομή που σχεδιάζεται για την Περιφέρεια, μια πρωτοβουλία που θα ενισχύσει την κοινωνική συνοχή και θα προσφέρει πιο στοχευμένες και αποδοτικές κοινωνικές υπηρεσίες στους πολίτες. Παράλληλα, αναλύθηκε η επιτελική δομή που αναπτύσσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τον συντονισμό των δράσεων κοινωνικής μέριμνας και υποστήριξης των οικογενειών.
Στη συζήτηση δόθηκε έμφαση και στο πρόγραμμα κοινωνικής στέγασης, το οποίο “θα προσφέρει λύσεις σε οικογένειες που έχουν ανάγκη από προσιτή και ασφαλή στέγαση. Το πρόγραμμα αυτό αναμένεται να συμβάλει στην καταπολέμηση της κοινωνικής ανισότητας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ευάλωτων ομάδων. Και οι δύο πλευρές υπογράμμισαν τη σημασία της στέγασης ως θεμελιώδους παράγοντα για την ενδυνάμωση του κοινωνικού ιστού στην Πελοπόννησο.
Η συνάντηση αυτή αποδεικνύει τη δέσμευση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας να συνεργαστούν στενά για την υλοποίηση λύσεων που θα ενισχύσουν τις τοπικές κοινωνίες και θα προσφέρουν ουσιαστική υποστήριξη σε όσους το έχουν ανάγκη.”, αναφέρει η Περιφέρεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ