Ολοκληρώθηκαν χθες το βράδυ στην Κόρινθο, τα σεμινάρια γευσιγνωσίας που πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Κορινθίας σε συνεργασία με το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την συγχρηματοδότηση και τις προδιάγραφες του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (International Olive Council).
Χθες το βράδυ στο Επιμελητήριο , “έκλεισε” με επιτυχία ο κύκλος των σεμιναρίων, καταγράφοντας μεγάλη συμμετοχή παραγωγών που ήταν τόσο εκεί όσο και στο Ξυλόκαστρο, την προηγούμενη ημέρα, αποκομίζοντας μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας, αφιερωμένη στο Κορινθιακό ελαιόλαδο και τις τέσσερις βασικές ποικιλίες της περιοχής. Συγκεκριμμένα πραγματοποιήθηκαν:
-Παρουσίαση των βασικών ποικιλιών Μανάκι, Μεγαρίτικη, Κορωνέικη και Κουτσουρελιά.
-Γνωριμία με τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά τους.
Εξερεύνηση της γευσιγνωστικής ποικιλομορφίας.
-Γαστρονομική αξιοποίηση στην τοπική κουζίνα.
Ακολούθησε συζήτηση όπου άνθρωποι που γνωρίζουν έλυσαν όλες τις απορίες των παρευρισκόμενων.