Υλικά
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου ψιλοκομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 ποτήρι μικρό Βιτάμ Culinesse
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 Pummaro ψιλοκομμένες ντομάτες σε κονσέρβα
2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
500 γραμμάρια πένες (ή κάποιο άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας)
1 μικρό ποτήρι Βιτάμ Culinesse λιωμένο για τις πένες
Τριμμένο τυρί κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα
Αλάτι
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το Bιτάμ Culinesse σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο. Περιμένουμε, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για λίγο όλα μαζί, μέχρι να μαλακώσουν. Διαλύουμε το ντοματοπελτέ σε ένα ποτήρι νερό και τον ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με το Pummaro.
Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 25 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να μείνει με τη σάλτσα του.
Στο μεταξύ, σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά, ακολουθώντας τις οδηγίες που υπάρχουν στην συσκευασία τους. Τις σουρώνουμε και τις περιχύνουμε με το λιωμένο και ζεστό Bιτάμ Culinesse.
Σερβίρουμε τις πένες σε πιατέλα ή ατομικά πιάτα και, από πάνω τους, το ψιλοκομμένο κοτόπουλο.
Πασπαλίζουμε με μπόλικο τριμμένο τυρί και, εάν θέλουμε, με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
vitam.gr