Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
300 γρ. κριθαράκι
1000 ml. ζεστό ζωμό κοτόπουλου
2-3 κόκκους μπαχάρι
1 δαφνόφυλλο
100 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
2 λεμόνια
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το χυμό από τα δύο λεμόνια, το δαφνόφυλλο, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε το κοτόπουλο μέχρι για 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 180ο C.
Μέσα σε μεγάλο ταψί ανακατεύουμε το κριθαράκι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, περιχύνουμε με το περιεχόμενο της κατσαρόλας και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη ζεστό νερό μέχρι να καλυφθεί το κριθαράκι.
Ψήνουμε το γιουβέτσι για 35΄, ανακατεύοντας 1-2 φορές.
Μόλις βγάλουμε το γιουβέτσι προσθέτουμε το κεφαλοτύρι, τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κριθαράκι ολικής άλεσης
altis.com.gr