Υλικά
- 1 κρεμμύδι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 ντομάτα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1-2 κ.γλ. χαρίσα πάστα καυτερής πιπεριάς από τη Βόρεια Αφρική
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
- Κόβουμε σε φέτες το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τη ντομάτα. Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε πυρίμαχο σκεύος, αλατίζουμε και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Περιχύνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε τα λαχανικά. Προσθέτουμε την χαρίσα.
- Μεταφέρουμε το ολόκληρο κοτόπουλο στο πυρίμαχο σκεύος. Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κατά μήκος της ραχοκοκαλιάς, χωρίς όμως να φτάσουμε μέχρι το τέλος. Ανοίγουμε το κοτόπουλο σε σχήμα πεταλούδα και το τοποθετούμε πάνω από τα λαχανικά. Αλείφουμε το κοτόπουλο με τη χαρίσα και το ελαιόλαδο από τα λαχανικά. Χαράζουμε το κοτόπουλο στα μπούτια και το στήθος ώστε να βοηθήσουμε να ψηθεί πιο γρήγορα και ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε στους 180oC για περίπου 50 λεπτά. Η κρούστα πρέπει να γίνει τραγανή, το ψαχνό ζουμερό, ενώ τα λαχανικά θα έχουν απορροφήσει όλη τη γεύση του κοτόπουλου.
Mamapeinao.gr
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε (Αποδοχή) ή μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε (Απόρριψη)ΑποδοχήΑπόρριψηΠολιτική Cookies