Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
500 γρ. μπάμιες φρέσκιες
2 κρεμμύδια ξερά
2 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
1000 γρ. ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας ξύδι
300 ml. ζωμό κοτόπουλου
60 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση
Σε ευρύχωρη και βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγο ακόμη.
Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, το κύμινο, τη ζάχαρη, το ζωμό, τις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη, αλάτι και πιπέρι.
Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για περίπου 40’ και προετοιμάζουμε τις μπάμιες.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μπάμιες για μερικά λεπτά, σβήνουμε με το ξύδι και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι, κουνάμε την κατσαρόλα, βλέπουμε αν χρειάζεται επιπλέον υγρά το φαγητό ώστε να βράσουν οι μπάμιες και συμπληρώνουμε.
Σιγομαγειρεύουμε ακόμη 30’ και μόλις δέσει η σάλτσα σερβίρουμε.
– Μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό και με μπουτάκια.
altis.com.gr