Κοτόπουλο τραγανό

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο
  • 1 αυγό
  • 250 ml νερό
  • Πάπρικα
  • Ρίγανη
  • Αλάτι-Πιπέρι
  • 200 γρ αλέυρι γ.ο.χ.
  • 250 γρ καλαμποκάλευρο

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα φιλέτα σε λωρίδες.
  • Αναμιγνύουμε το αυγό με το νερό, την πάπρικα και την ρίγανη (σε αυτό το σημείο μπορούμε να βάλουμε και άλλα μυρωδικά της επιλογής μας).
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνουν χυλός.
  • Παιρνάμε το κοτόπουλο από τον χυλό και το βάζουμε σε ένα τάπερ μαζί με το καλαμποκάλευρο.
  • Κλείνουμε το καπάκι και κουνάμε καλά.
  • Τηγανίζουμε τα κοτόπουλα σε καυτό λάδι σε μέτρια φωτιά.
  • Όταν πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τα γυρίζουμε από την άλλη.
  • Όταν ροδίσουν τα βγάζουμε σε αποροφητικό χαρτί.
  • Προαιρετικά τα σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.

Πηγή: foodaholics

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ