Υλικά
- 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο
- 1 αυγό
- 250 ml νερό
- Πάπρικα
- Ρίγανη
- Αλάτι-Πιπέρι
- 200 γρ αλέυρι γ.ο.χ.
- 250 γρ καλαμποκάλευρο
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα φιλέτα σε λωρίδες.
- Αναμιγνύουμε το αυγό με το νερό, την πάπρικα και την ρίγανη (σε αυτό το σημείο μπορούμε να βάλουμε και άλλα μυρωδικά της επιλογής μας).
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνουν χυλός.
- Παιρνάμε το κοτόπουλο από τον χυλό και το βάζουμε σε ένα τάπερ μαζί με το καλαμποκάλευρο.
- Κλείνουμε το καπάκι και κουνάμε καλά.
- Τηγανίζουμε τα κοτόπουλα σε καυτό λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Όταν πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τα γυρίζουμε από την άλλη.
- Όταν ροδίσουν τα βγάζουμε σε αποροφητικό χαρτί.
- Προαιρετικά τα σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Πηγή: foodaholics