Υλικά
5 αυγά
1 φύλλο δάφνης
Ελάχιστη ζάχαρη
1/2 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
1/2 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
Ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
1 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
Τριμμένο τυρί παρμεζάνα
2 σκελίδες σκόρδο
150 γραμμάρια συκωτάκια πουλιών
Τριμμένες φρυγανιές
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι νερό
1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
1 ποτήρι σκληρό αλεύρι
Αλάτι
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε το γάλα, το νερό, τα αυγά χτυπημένα, λίγο αλάτι, το αλεύρι και 4 κουταλιές λιωμένο Βιτάμ Culinesse. Χτυπάμε το χυλό, ώστε να γίνει αραιή κρέμα και τον αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγανάκι λίγο Bιτάμ Culinesse και ρίχνουμε μέσα τρεις κουταλιές από το χυλό, περιστρέφοντας το τηγάνι, για να απλωθεί ο χυλός σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε την κρέπα για 2 λεπτά, την αναποδογυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη για 2 λεπτά και, μετά, τη βάζουμε σε ένα πιάτο.
Συνεχίζουμε τη διαδικασία αυτή, μέχρι να τελειώσει ο χυλός και πάμε για τη γέμιση: σοτάρουμε το κρεμμύδι με 2 κουταλιές Bιτάμ Culinesse και, μετά, προσθέτουμε μια σκελίδα λιωμένο σκόρδο, τον κιμά και τα συκωτάκια πουλιών, αφού τα ζεματίσουμε και τα κόψουμε.
Λίγα λεπτά αργότερα, σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε αλατοπίπερο, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και μισό φύλλο δάφνης. Αφήνουμε το μείγμα για τις κρέπες με κιμά να σιγοψηθεί για 45 λεπτά και, ύστερα, το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το 1 χτυπημένο αυγό, 2 κουταλιές παρμεζάνα και τριμμένη φρυγανιά.
Σοτάρουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες με τo υπόλοιπο Bιτάμ Culinesse, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μια σκελίδα λιωμένο σκόρδο και ελάχιστη ζάχαρη. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για μερικά λεπτά.
Γεμίζουμε τις κρέπες με κιμά και τις βάζουμε στοιχημένες σε ένα ταψάκι ή, ακόμα καλύτερα, σε ένα πυρέξ. Τις περιλούζουμε με τη σάλτσα τομάτας, πασπαλίζουμε με αρκετή παρμεζάνα και τις βάζουμε σε μέτριο φούρνο για 15 περίπου λεπτά.
vitam.gr