Υλικά
- 1.200 μοσχάρι για σούπα (κομμένο σε μεγάλες μπουκιές)
- 2 πράσα (κομμένα σε λεπτές φέτες)
- 2 ξερά κρεμμύδια (κομμένα σε μικρά καρέ)
- 3 καρότα (κομμένα σε μικρά κομμάτια)
- 2-3 κλων. σέλερι (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
- 1 φλ. ρύζι για σούπα
- Αλάτι
- Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
- 2 αυγά
- 2 λεμόνια
- Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε με μαχαίρι τα λαχανικά.
Πλένουμε πρώτα το κρέας και το βάζουμε σε κατσαρόλα.
Ρίχνουμε νερό να το σκεπάζει και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει καλά.
Πότε πότε το ξαφρίζουμε.
Όταν μαλακώσει το κρέας, προσθέτουμε τα λαχανικά ψιλοκομμένα και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά.
Αν χρειάζεται νερό συμπληρώνουμε βραστό.
Προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε να σκάσει το ρύζι για 12-15 λεπτά.
Τότε χτυπάμε αυγολέμονο και το αραιώνουμε με λίγο ζωμό από το φαγητό.
Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακινούμε από τα χερούλια.
Argiro.gr