Υλικά συνταγής
- Αλάτι
- 12 αυγά
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 3-4 κόκκινες ντομάτες, ψιλοκομμένες
- Πιπέρι
- Μισό κιλό κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
- 2 φλ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, σοτάρουμε σε τηγάνι με ένα φλυτζάνι ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, έως ότου ξανθίσει.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, τη δάφνη, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ένα φλυτζάνι νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν, για 15 λεπτά περίπου.
Έπειτα, χτυπάμε σε λεκάνη τα αυγά.
Προσθέτουμε τα αυγά στο τηγάνι και κατόπιν ανακατεύουμε καλά με ξύλινη σπάτουλα.
Τέλος, αφήνουμε 5 λεπτά της ώρας, ώσπου να ψηθούν τα αυγά.
Ο κρεμμυδοκαγιανάς μας είναι έτοιμος. Καλή όρεξη, αυτήν την απλή αλλά πολύ νόστιμη στραπατσάδα θα τα φτιάχνετε συχνά!
Συμβουλές
- Ο κρεμμυδοκαγιανάς, σερβίρεται ζεστός.
- Για έξτρα γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένη φέτα καθώς επίσης και φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο.
supersyntages.gr