Υλικά
500 γραμ. λιγκουίνι
10 ημίλιαστες ντομάτες σε λάδι
Για το πέστο βασιλικού
2 σκ. σκόρδο
1 φλ. φύλλα βασιλικού (πλατύφυλλος)
1/2 φλ. φύλλα δυόσμου
3 κ.σ. κουκουνάρι τριμμένο ή αμυγδαλόψυχα (καθαρισμένη και τριμμένη)
3/4 φλ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. πεκορίνο
1/4 φλ. παρμεζάνα
λίγο αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα μπλέντερ τις ντομάτες με το λάδι τους, τα φρέσκα φύλλα του βασιλικού και του δυόσμου και το σκόρδο, μέχρι να πολτοποιηθούν.
Μεταφέρουμε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα το πεκορίνο, την παρμεζάνα, την αμυγδαλόψιχα, το λάδι, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.
Βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό για 7΄- 8΄ να γίνουν αλ ντέντε.
Τα στραγγίζουμε και έτσι όπως στάζουν, τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα πέστο που ετοιμάσαμε.
Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις και σερβίρουμε.
Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα αυτά τα μακαρόνια με πέστο και απολαύστε τα παρέα με μία σαλάτα .
argiro.gr