Μάχη με τις φλόγες όλη τη νύχτα για τους Πυροσβέστες, για να περιορίσουν την μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε από τη Στιμάγκα

Πολύ δύσκολη η αποψινή νύχτα για τους Πυροσβέστες και όσους επιχειρούν στην κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που ξεκίνησε το μεσημέρι από τη Στιμάγκα και συνεχίζει προς Νεμέα καταγαίγοντας μεγάλες εκτάσεις στο πέρασμά της ., έχοντας δημιουργήσει ένα τεράστιο σύννεφο καπνού, ορατό από πολύ μακριά.

Μάχη με τις φλόγες  καλούνται να δώσουν όλο το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις, αφού η φωτιά που ξεκίνησε από παρθένο δάσος έχει προχωρήσει  μέσα σε ρεματιά με απότομες κλήσεις και πολύ πυκνή βλάστηση, χωρίς, μέχρι στιγμής να απειλούνται οι γύρω – γύρω οικισμοί .

Στο έργο της κατάσβεσης από την αρχή ισχυρές δυνάμεις της Π.Υ. Επιχειρούν 159 πυροσβέστες με 6 ομάδες δασοκομάντος και 49 οχήματα, ενώ έχουν κατά τη διάρκεια της ημέρας διατέθηκαν και επιχείρησαν περιοδικά 9 εναέρια μέσα, 11 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 για τον συντονισμό τους. Δυο αεροσκάφη καναντέρ επίσης .

Δυστυχώς οι δυνατές φλόγες κατακαίουν δασική έκταση, κτήματα και αμπέλια και έχει πολλές εστίες.

Στον τόπο της καταστροφής βρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Αναστάσιος Γκιόλης, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η φωτιά καεί περιουσίες συμπολιτών μας, σταφύλια που ήταν να βγουν στην αγορά».

Επίσης, ο Αναστάσιος Γκιολής ανέφερε ότι «είναι μεγάλη η κινητοποίηση των δυνάμεων πυρόσβεσης με πολλά εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις», συμπληρώνοντας ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνδράμει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων με υδροφόρες και μηχανήματα έργου».

Στη Νεμέα έσπευσε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, όπου πραγματοποιεί σύσκεψη για τον συντονισμό των δράσεων.

Το μήνυμα που εστάλη νωρίτερα μέσω του 112 στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Στιμάγκας Κορινθίας τους καλούσε να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική Πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Στιμάγκας Κορινθίας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών ».

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί και αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ