Μήνυμα από το 112 και σύγκληση σύσκεψης υπό τον Υπουργό Β. Κικίλια για τη φωτιά που ξεκίνησε στη Στιμάγκα και προχωρά προς Κούτσι

Και ενώ η φωτιά που ξεκίνησε από την Στιμάγκα το μεσημέρι, συνεχίζει να καίει και να κατευθύνεται προς τη Νεμέα ανεξέλεγκτη σχεδόν και συγκεκριμμένα προς το Κούτσι, λίγο μετά τις 19.00 απόψε, εστάλη μήνυμα από το «112» σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Στιμάγκα να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της φωτιάς μετέβησαν ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που συνεχώς ενισχύονται και από άλλες περιοχές της χώρας μας. Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά λόγω της πολύ πυκνής βλάστησης και του ανάγλυφου της περιοχής . Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση επιχειρούν περίπου 160  πυροσβέστες με 6 ομάδες δασοκομάντος και 49 οχήματα, ενώ από αέρος μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας διατέθηκαν περιοδικά 19 εναέρια μέσα, 11 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα από το Δήμο, την Περιφέρεια και τον Στρατό.

Αναφερόμενος στη συγκεκριμένη πυρκαγιά, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας συγκάλεσε συντονιστική σύσκεψη με τη συμμετοχή των συναρμόδιων Υπουργείων και φορέων, των ΟΤΑ και όλων των σωμάτων ασφαλείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ