Μαζί με τον Μαϊο “έρχονται” πληρωμές για : ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος και επιστρεπτέες προκαταβολές

Ο Μαϊος θα είναι μήνας πληρωμών για τους Έλληνες φορολογούμενους, αφού τότε ξεκινούν οι πληρωμές για την εξόφληση του φετινού ΕΝΦΙΑ, το φόρο εισοδήματος και την επιστροφή των κρατικών δανείων από επαγγελματίες και επιχειρήσεις (επιστρεπτέες προκαταβολές) . Η επιστροφή θα γίνει σε μηνιαίες δόσεις που κυμαίνονται από 8 έως 96 και με εκπτώσεις 3% και 15% για όσους αποπληρώσουν εφάπαξ τα ποσά.
Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ , το εκκαθαριστικό αναμένεται να φτάσει έως το τέλος του μήνα.
Ο φόρος θα πρέπει να πληρωθεί σε 10 ίσες μηνιαίες δόσεις με τη πρώτη στα τέλη Μαΐου και την τελευταία στα τέλη Φεβρουάριου του 2023.
Μέχρι το τέλος Μαΐου όσοι αποφασίσουν να πληρώσουν εφάπαξ την οφειλή τους θα λάβουν έκπτωση 15% επί του συνολικού ποσού στις επιστρεπτέες προκαταβολές. Όμως με τη νέα ρύθμιση οι δόσεις για την επιστρεπτέα προκαταβολή αυξήθηκαν σε 96 από 60 .
Φόρος εισοδήματος
Ήδη έχει ξεκινήσει η αποστολή των πρώτων εκκαθαριστικών, όπου ο φόρος μπορεί να πληρωθεί σε οκτώ ίσες μηνιαίες δόσεις με την πρώτη δόση να καταβάλλεται έως το τέλος Ιουλίου και την τελευταία έως το Φεβρουάριο του 2023. Όσοι επιλέξουν να εξοφλήσουν εφάπαξ το φόρο εισοδήματος έως τις 29 Ιουλίου 2022 θα έχουν έκπτωση 3% επί του συνολικού ποσού. Και για το φόρο εισοδήματος υπάρχει η δυνατότητα ένταξης του στην πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων ή αποπληρωμής σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις με την πιστωτική τους κάρτα. (Πηγή: ΟΤ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ