Υλικά
- 2 πράσα ψιλοκομμένα σε καρέ
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 καρότα ψιλοκομμένα σε καρέ
- 1 σελινόριζα ψιλοκομμένη σε καρέ
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη σε καρέ
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη σε καρέ
- 1 βαθύ πιάτο λάχανο χοντροκομμένο
- 2 φλ. φασόλια μαυρομάτικα
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ζεματίζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια σε νερό που βράζει, για 15 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
- Ζεσταίνουμε το 1/2 φλ. ελαιόλαδο (αν δεν χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο, βράζουμε όλα τα υλικά μαζί με νερό για 30 λεπτά) και προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά για τα φασόλια μαυρομάτικα σούπα, να μαραθούν, για 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε και τα ζεματισμένα μαυρομάτικα φασόλια και τη ντομάτα μαζί με 2 λίτρα νερό.
- Βράζουμε τη φασολάδα για 30 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν τα φασόλια.
- Στο τελευταίο βράσιμο προσθέτουμε στη σούπα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
- argiro.gr