Μετά την ηρεμία και την θαλπωρή των γιορτών των Χριστουγέννων έρχονται πληρωμές που πρέπει να γίνουν μέχρι το τέλος της χρονιάς

Μέχρι το τέλος του χρόνου υπάρχουν οικονομικές υποχρεώσεις που πρέπει να πληρωθούν. Έτσι λοιπόν, μετά την ηρεμία, την ξεκούραση, το εορταστικό κλίμα και την θαλπωρή των Χριστουγέννων, μέχρι το τέλος της χρονιάς πρέπει να πληρωθούν:  

Ο φόρος εισοδήματος, ο ΕΝΦΙΑ, η ακινησία των οχημάτων θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, έτσι ώστε να μην βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα και προσαυξήσεις.

ΕΝΦΙΑ: Ήδη έχει καταβληθεί το μεγαλύτερο τμήμα του ΕΝΦΙΑ . Στα τέλη Δεκεμβρίου πρέπει να καταβληθεί η 8η δόση.

Σχετικά με το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, το Δεκέμβριο θα πρέπει να καταβληθεί η 6η δόση για όσους δεν επέλαξαν την εφάπαξ εξόφληση του ποσού , ενώ η τελευταία δόση όπως και αυτή του ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να καταβληθεί έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2024.

Έως τέλη Δεκεμβρίου θα πρέπει να καταβληθούν και οι δόσεις που αφορούν ρυθμίσεις οφειλών, επιστροφή μέρους της επιστρεπτέας προκαταβολής και άλλες φορολογικές υποχρεώσεις.

Ακόμη μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, εισοδηματίες να έχουν καλύψει το 30% του εισοδήματος τους με αγορές προϊόντων και υπηρεσιών με πλαστικό χρήμα ή e-banking. Σε διαφορετική περίπτωση θα πληρώσουν πρόσθετο φόρο 22% επί της διαφοράς των λιγότερων αποδείξεων.

Πάντως τα τέλη κυκλοφορίας πρέπει να εξοφληθούν έως τα τέλη Φεβρουαρίου, μετά την παράταση που δόθηκε και φέτος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ