Με ήπιους περιορισμούς φέτος το άνοιγμα των σχολείων – Αναμένονται οι αποφάσεις των δύο Υπουργών

Αν και τα πράγματα είναι σχεδόν ξεκάθαρα, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις και ανακοινώσεις θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα. Αναφερόμαστε στο άνοιγμα των σχολείων και με τι κανόνες αυτό θα γίνει…. Πλέον στόχος είναι τα πρωτόκολλα στα σχολεία να συμβαδίσουν με την γενικότερη στάση της κοινωνίας απέναντι στον ιό. Δηλαδή: Συστάσεις, μέτρα αυτοπροστασίας, απομόνωση για τους νοσούντες.

Τα δύο αρμόδια Υπουργεία αναμένεται να συνεδριάσουν  τις επόμενες ημέρες  και σύμφωνα με όσα έχουν διαφανεί μέχρι σήμερα, στόχος είναι να μην υπάρχουν μέτρα υποχρεωτικότητας, αλλά να υπάρχει σύσταση ώστε οι μαθητές να φορούν τις μάσκες τους, να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας και να απομονώνονται αμέσως σε περίπτωση που εμφανίσουν κάποιο σύμπτωμα.

 «Πάμε σε όσο το δυνατόν σε μια πιο κανονική σχολική χρονιά, έχουμε φύγει από τη λογική του συστηματικού ελέγχου γιατί αυτό σε αυτή τη φάση δεν αποδίδει καθώς έχει εμβολιαστεί ή νοσήσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού», ανέφερε σήμερα στο Open η Υπουργός Παιδείας, ενώ από την πλευρά του ο Υπ. Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είχε αναφέρει πως η λογική στα σχολεία θα είναι να πάμε σε ήπιους περιορισμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ