Με αφορμή την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό: Το μήνυμα αφύπνισης του Κώστα Κόλλια από το βήμα της Βουλής …

φωτο αρχείου

Το παρακάτω μήνυμα αφύπνισης απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο Βουλευτής Κώστας Κόλλιας με αφορμή τα αλλεπάλληλα περιστατικά βίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών που ζούμε στη χώρα  μας, με τελευταίο και πιο ηχηρό αυτό της 12χρονης από τον Κολωνό :

“Φίλοι μου, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο και συγκεκριμένα την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό, σας παραθέτω τα βασικότερα σημεία στα οποία εστίασα, στο πλαίσιο της ομιλίας μου κατά την ψήφιση του Ν. 4855/2021 σχετικά με τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα:

– Aυστηροποίηση των ποινών στα πιο ειδεχθή εγκλήματα, κακουργηματικής φύσεως, όπως η ανθρωποκτονία, ο βιασμός, η θανατηφόρα ληστεία, η προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκων (και δη ατόμων με νοητική ανικανότητα ή σωματική αναπηρία), η γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής, η κατάχρηση ανηλίκων, δηλαδή η εκμετάλλευση ανηλίκου από δασκάλους, γυμναστές, κληρικούς κοκ., η πορνογραφία αλλά και η μαστροπεία ανηλίκων.

– Μοναδική ποινή η ισόβια κάθειρξη για τον βιασμό ανηλίκου, τον ομαδικό βιασμό καθώς και τον θανατηφόρο βιασμό. Αύξηση του πραγματικού – ελάχιστου χρόνου έκτισης ποινής σε περίπτωση επιβολής μιας ισόβιας κάθειρξης από 16 σε 18 χρόνια.

– Κακούργημα και η αποπλάνηση ανηλίκου.Η εκδικητική πορνογραφία μετατρέπεται σε κακούργημα, με ποινή που μπορεί να φτάσει και τα 10 χρόνια κάθειρξη.

– Επιμήκυνση του ορίου παραγραφής σε τέτοια αδικήματα, για τρία επιπλέον έτη μετά την ενηλικίωση, στην περίπτωση κακουργήματος.

– Αυστηροποίηση της απόλυσης των καταδίκων υπό όρο.

Φίλοι μου, θεωρώ ότι η Πολιτεία αλλά και ο καθένας μας προσωπικά θα πρέπει να αναλάβουμε άμεσες πρωτοβουλίες. Οφείλουμε να δείχνουμε μηδενική ανοχή απέναντι στην σεξουαλική βία κατά των παιδιών, κινητοποιώντας όλες τις θεσμικές και κοινωνικές δυνάμεις για την οριστική εξάλειψη του φαινομένου. Θα πρέπει να ενθαρρύνουμε την αποκάλυψη του συμβάντος από τα ίδια τα παιδιά-θύματα. Επαναλαμβάνω και σήμερα ότι το κακό μπορεί να συμβαίνει στη διπλανή πόρτα και είναι αδιαπραγμάτευτο χρέος όλων μας να είμαστε ανά πάσα ώρα και στιγμή αφυπνισμένοι, πολύ παρατηρητικοί και να μην εφησυχάζουμε ποτέ..”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ