Με ποιές τρεις δράσεις σχεδιάζει να ενισχύσει την ελληνική επιχειρηματικότητα το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων;

Τρεις δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 1,2 δισ. ευρώ που θα χρηματοδοτήσουν επενδυτικά σχέδια μικρομεσαίων επιχειρήσεων άνω των 2,5 δισ. ευρώ προετοιμάζει για το επόμενο διάστημα μέσω του νέου ΕΣΠΑ, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αναφέρει η  naftemporiki.gr . Σύμφωνα με την πηγή , στόχος του υπουργείου, είναι τα πρώτα χρηματοδοτικά προγράμματα του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)   να βγουν στον «αέρα» έως τα τέλη του Οκτωβρίου, ώστε και να μην υπάρξει χρηματοδοτικό κενό μεταξύ της περιόδου 2014 – 2020 και της νέας (περιόδου) 2021 – 2027, πολύ δε περισσότερο όμως, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να εξασφαλίσουν πόρους για την υλοποίηση των επενδυτικών προγραμμάτων που σχεδιάζουν και ταυτόχρονα να  δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία νέων βιώσιμων μικρών και μεσαίων οντοτήτων. Με βάση τον υφιστάμενο σχεδιασμό του υπουργείου ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην πράσινη επιχειρηματικότητα, τις νέες τεχνολογίες, αλλά και στην έρευνα και την ανάπτυξη.

Για το λόγο αυτό άλλωστε,  η πρώτη και μεγαλύτερη από απόψεως προϋπολογισμού, θα είναι η δράση «Πράσινη Επιχειρηματικότητα» η οποία προγραμματίζεται να έχει αρχικό προϋπολογισμό (δημόσια δαπάνη) 700 εκατ. ευρώ.

Η δεύτερη δράση που  προγραμματίζεται να προκηρυχθεί είναι η «Ψηφιακή Αναβάθμιση» με εκτιμώμενο προϋπολογισμό (δημόσια δαπάνη) 250 εκατ. ευρώ και στόχος της είναι, όπως αναφέρει και ο τίτλος της, η ψηφιακή ενίσχυση των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τρίτο, θα είναι το επιτυχημένο από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο πρόγραμμα «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ» με εκτιμώμενη δημόσια δαπάνη, επίσης 250 εκατ. ευρώ.

Bασικός στόχος της δράσης «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ» είναι η σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων προς διεθνείς αγορές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ