Με ποιούς κανόνες θα πάμε το Πάσχα σε κέντρα διασκέδασης και εστίαση;

Το Πάσχα ο κόσμος θα διασκεδάσει και τα κέντρα διασκέδασης θα κινηθούν ξανά σε πιο ικανοποιητικούς ρυθμούς.  Ωστόσο, επειδή ο κορωνοϊός είναι ακόμη εδώ θα ισχύουν τα εξής:

Λειτουργούν αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο. Προβλέπεται υποχρεωτική επίδειξη κατά την είσοδο των πελατών: με πιστοποιητικού εμβολιασμού ή  πιστοποιητικού νόσησης

Την ίδια ώρα, παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας από το προσωπικό και από τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής. Οι μουσικοί πρέπει να τηρούν τουλάχιστον ένα μέτρο απόσταση μεταξύ τους.

Για την εστίαση (καφετέριες, εστιατόρια, κλπ) ισχύουν τα παρακάτω:

Οι κλειστοί χώροι λειτουργούν μόνο για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο. Προβλέπεται απολύμανση των καταλόγων και παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας από το προσωπικό και από τους πελάτες κατά την αναμονή.

Οι πελάτες εισέρχονται κατόπιν επίδειξης:πιστοποιητικού εμβολιασμού , πιστοποιητικού νόσησης
Οι ανήλικοι από τεσσάρων έως 17 ετών προσκομίζουν δήλωση αρνητικού self test

Οι ανεμβολίαστοι επιτρέπονται στους ανοιχτούς χώρους με βεβαίωση αρνητικού ελέγχου PCR ή rapid test. Ως ανοιχτός χώρος ορίζεται ο χώρος όπου στεγάζεται το κατάστημα και είναι ανοιχτός από τουλάχιστον δύο πλευρές.

Να θυμίσουμε πως ο Υπουργός Υγείας έχει ανακοινώσει την κατάργηση επίδειξης πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης το διάστημα από 1η Μαΐου έως και 31η Αυγούστου, με το μέτρο να επανεξετάζεται την 1η Σεπτεμβρίου.

Ταυτόχρονα από την 1η Μαΐου θα σταματήσουν τα self test στα σχολεία και θα παραμείνει υποχρεωτικό μόνο ένα rapid test την εβδομάδα για την πρόσβαση ανεμβολίαστων εργαζομένων εργαζομένους σε εστίαση, καταστήματα τροφίμων και τουρισμό. Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη στους τομείς αυτούς τα τεστ θα καταργηθούν στις 31 Αυγούστου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ