Μια “φωνή” διαμαρτυρίας, μαθητές, γονείς εκπαιδευτικοί και Δήμος στην απόφαση του Υπ. Παιδείας να μην εγκρίνει την ύπαρξη ολιγομελών τμημάτων των Ομάδων Προσανατολισμού στα Γενικά Λύκεια Βραχατίου και Ζευγολατιού

Την έντονη διαμαρτυρία μαθητών , γονέων, εκπαιδευτικών και του Δήμου, προκάλεσε η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μην εγκρίνει την ύπαρξη ολιγομελών τμημάτων των Ομάδων Προσανατολισμού στα Γενικά Λύκεια Βραχατίου και Ζευγολατιού. Οι παραπάνω δηλώνουν ότι η απόφαση αποτέλεσε μια δυσάρεστη έκπληξη με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Μάλιστα Δημοτικοί Σύμβουλοι και μέλη της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Βέλου-Βόχας, συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024.

Ο Δήμος Βέλου-Βόχας, από την μεριά του , όπως ανακοίνωσε: 

✅ ενώνει τη φωνή του με τις διαμαρτυρίες και τις αντιρρήσεις των μαθητών, των γονέων τους, των εκπαιδευτικών.

✅ απαιτεί τα παιδιά μας να έχουν ίσες ευκαιρίες και πρόσβαση στη δημόσια εκπαίδευση.

✅ υποστηρίζει τις ενέργειες και τις αποφάσεις για κλιμάκωση των αντιδράσεων από την εκπαιδευτική κοινότητα και δεσμεύεται να εξαντλήσει κάθε μέσο για την προώθηση των αιτημάτων στο Υπουργείο Παιδείας με επιστολές και παραστάσεις διαμαρτυρίας όπου και όποτε χρειαστεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ