Μικρό σε μέγεθος, τεράστιο σε ιστορία, το ενθύμιο που έλαβαν από τον Δήμο Κορινθίων τα σχολεία του εξωτερικού που φιλοξενήθηκαν στην περιοχή μας: τον κορινθιακό αρύβαλλο

Ένα μικρό αλλά πολύ σπουδαίο και σημαντικό δώρο – ενθύμιο της τοπικής μας παράδοσης πήραν μαζί τους, γυρνώντας στις πατρίδες τους, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από τα σχολεία του εξωτερικού που φιλοξενήθηκαν στην περιοχή μας στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS: Αντίγραφα του  Κορινθιακού αρύβαλλου, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τεχνουργήματα της Αρχαίας Κορινθιακής κεραμικής, που τους πρόσφερε ο δήμαρχος Νίκος Σταυρέλης στο δημαρχείο. 

Μαθητές από τέσσερα Γυμνάσια και τρεις ευρωπαϊκές χώρες (δύο από την Πολωνία, ένα από την Ρουμανία και ένα από την Κύπρο) φιλοξενήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο Γυμνάσιο του Σοφικού, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS.
Περισσότερα από 50 παιδιά, συνοδευόμενα από τους δασκάλους τους,  γνώρισαν όχι μόνο το Σοφικό και την Σολυγεία, αλλά και την ιστορική Αρχαία Κόρινθο, που επισκέφτηκαν  όπως και την σύγχρονη Κόρινθο, στην οποία βρέθηκαν σήμερα, κάνοντας και μία στάση στο Δημαρχείο, όπου συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Νίκο Σταυρέλη, ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρει, μεταξύ άλλων: “Το Γυμνάσιο του Σοφικού είναι ένα λαμπερό παράδειγμα του τι σημαίνει «σύγχρονο σχολείο». Με την εξωστρέφειά του, καλλιεργεί την πολυπολιτισμική συνείδηση και την παγκόσμια υπευθυνότητα. Δημιουργεί έτσι, «εξ απαλών ονύχων», την βάση της συμπεριφοράς του ενεργού παγκόσμιου πολίτη. Ενώ μέσα από τις περιβαλλοντικές δράσεις που διοργανώνει, τα παιδιά μαθαίνουν να σέβονται το περιβάλλον, να αναγνωρίζουν τα προβλήματα που το απειλούν και να αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στην προστασία του.
Το σύγχρονο σχολείο δεν μπορεί να είναι μόνο γραφή κι ανάγνωση, πολλαπλασιασμός και διαίρεση, στείρα απομνημόνευση χρονολογιών, πρωτευουσών και χημικών τύπων. Το σύγχρονο σχολείο πρέπει να γίνεται γέφυρα επικοινωνίας και χώρος διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. Ώστε οι μαθητές όχι μόνο να μαθαίνουν για τον κόσμο, αλλά και να διδάσκονται πώς να συνυπάρχουν αρμονικά, με άτομα διαφορετικής προέλευσης.
Χίλια μπράβο στα παιδιά και σε όλους τους σπουδαίους δασκάλους τους, για την εξαιρετική τους δουλειά…”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ