Μους ροδάκινο

Υλικά

  • 300 γραμ. ροδάκινα (καθαρισμένα και πολτοποιημένα)
  • 300 γραμ. κρέμα καρύδας
  • 2 κ.σ. κρυσταλλική στέβια ή άλλο γλυκαντικό
  • 3 φύλλα ζελατίνης (x 2 γραμ.)
  • φρέσκα φρούτα εποχής για το γαρνίρισμα
  • Εκτέλεση

Ξεκινάμε τη μους ροδάκινο, βυθίζοντας τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 10 λεπτά να µουλιάσει και να φουσκώσει.

Τοποθετούµε τα πολτοποιηµένα (πούλπα) ροδάκινα σε κατσαρόλα. Προσθέτουµε τo γλυκαντικό και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά  να διαλυθεί.

Στύβουµε τις ζελατίνες και τις προσθέτουµε, ανακατεύοντας, στο µείγµα φρούτου. Αφού διαλυθούν οι ζελατίνες αποσύρουµε από τη φωτιά και αφήνουµε το µείγµα να κρυώσει για λίγο.

Χτυπάµε την κρέµα καρύδας στον κάδο του µίξερ µε το σύρµα ή µε µίξερ χειρός σε παχύρρευστη µορφή. Προσθέτουµε τη χτυπηµένη κρέµα στο µείγµα φρούτων. Απαλά ανακατεύουµε και ισοµοιράζουµε σε 5-6 ποτήρια. Παγώνουμε για να σφίξει.

Για το σερβίρισμα προσθέτουμε φρέσκα φρούτα και αν θέλουμε λίγη χτυπημένη κρέμα.

argiro.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ