Νέα ευνοϊκή ρύθμιση για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς τους Δήμους. Έως 60 δόσεις, από 50€ το μήνα

Νέα ευνοϊκή ρύθμιση για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς τους Δήμους , αφού τους δίνει την δυνατότητα να τα πληρώσουν έως 60 δόσεις κι από 50 ευρώ το μήνα . Επίσης προβλέπεται “κούρεμα” των προσαυξήσεων, των τόκων και των προστίμων κατά 75% έως και 95% ειδικά για τους πολίτες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος στέγασης.

Αυτά προβλέπει νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο αναρτήθηκε πρόσφατα για δημόσια διαβούλευση. Μεταξύ των άλλων που αναφέρονται στο σχετικό άρθρο του Ν/Σ:

Κάθε είδους οφειλές προς τους Δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα, από φυσικά πρόσωπα που είναι «ευάλωτοι οφειλέτες», δηλαδή είναι δικαιούχοι του επιδόματος στέγασης, εφόσον οι οφειλές αυτές έχουν βεβαιωθεί έως την 31η.8.2024, δύναται να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται με απαλλαγή από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ν. 4978/2022), καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους. Η απαλλαγή θα κλιμακώνεται αντιστρόφως ανάλογα του αριθμού των δόσεων που θα επιλεγεί.

Κάθε είδους οφειλές προς τους Δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα, από φυσικά πρόσωπα τα οποία δεν ανήκουν στην κατηγορία του ευάλωτου οφειλέτη της παρ. 1, καθώς και από νομικά πρόσωπα, εφόσον αυτές έχουν βεβαιωθεί έως τις 31.8.2024, δύναται, ύστερα από αίτηση του οφειλέτη προς την αρμόδια για την είσπραξή τους υπηρεσία του οικείου δήμου ή του νομικού του προσώπου, να ρυθμίζονται και να εξοφλούνται σε έως 60 δόσεις.

Οι δόσεις των παρ. 1 και 2 είναι μηνιαίες και ισόποσες πλην της τελευταίας που μπορεί να είναι μικρότερη των υπολοίπων. Κάθε δόση, πλην της τελευταίας, δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 50 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ