Να αντιμετωπίσει έγκαιρα περιστατικά (άν συμβούν) θέλει ο Δήμος Βέλου – Βόχας με τους απινιδωτές που τοποθέτησε

Απινιδωτές σε κεντρικά κτίρια  σε όλα τα γήπεδα ποδοσφαίρου τοποθέτησε εδώ και λίγο καιρό ο Δήμος Βέλου-Βόχας. Ο Δήμος θέλησε να αναβαθμίσει την παροχή Υπηρεσιών πρώτης βοήθειας σε έκτακτα καρδιολογικά περιστατικά με τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (ΑΕΑ) με στόχο την άμεση και έγκαιρη αντιμετώπιση περιστατικών αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης.

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Βέλου-Βόχας προμηθεύτηκε πρόσφατα δύο Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές (ΑΕΑ) οι οποίοι, βρίσκονται τοποθετημένοι στα κεντρικά Δημαρχεία Ζευγολατιού και Βέλου, μέσα σε ειδικά κουτιά με ειδική σήμανση (Διεθνές σήμα ΑΕΑ) και είναι διαθέσιμοι για χρήση. Επίσης στην κοινότητα Στιμάγκας και στο κλειστό γυμναστήριο στο Βέλο (δωρεά της κας. Κατερίνας Ζάρκου- Πρόεδρο Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου ΄΄ΘΥΑΜΙΣ΄΄ , στο Δημοτικό Σχολείο Βέλου (δωρεά του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων).

“Μέλημά μας είναι, η παροχή ασφάλειας προς το κοινωνικό σύνολο”, όπως αναφέρει . “Η Δημοτική Αρχή εύχεται οι απινιδωτές να μην χρειαστούν ποτέ, αλλά αν υπάρξει ποτέ ανάγκη τουλάχιστον να υπάρχουν για να σώζουν ζωές. Επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής, είναι να αποκτήσει ο Δήμος κι άλλους, για να καλύψει περιστατικά που ενδέχεται να συμβούν, ώστε να παρέχεται η μέγιστη δυνατή κάλυψη σε ιατρικά περιστατικά σε δημοτικούς χώρους ώστε να σωθούν πολλοί συμπολίτες μας από ενδεχόμενα περιστατικά ανακοπής καρδιάς.” προσθέτει

Σε όλα τα γήπεδα ποδοσφαίρου του Δήμου

Σε συνεργασία με όλα τα αθλητικά σωματεία και τους παράγοντες αυτών, απινιδωτής βρίσκεται και στα γήπεδα.

Σχετικά με τη χρήση τους στους αθλητικούς χώρους θα πραγματοποιείται από πιστοποιημένα άτομα με ευθύνη του αθλητικού σωματείου.

Αναφέρεται ότι στο Δήμο Βέλου Βόχας από το 2018 ξεκίνησαν οι εκπαιδεύσεις των μαθητών (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) και στην συνέχεια το 2019 και 2020 έγιναν πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις δύο στο Βέλο, μία στο Βραχάτι, μία στο Ζευγολατιό και μία στην Στιμάγκα.

Επαγγελματίες και ιδιώτες του Δήμου μας στήριξαν τη δωρεάν εκπαίδευση στα πιστοποιημένα σεμινάρια.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Δήμος Βέλου Βόχας στα πλαίσια των δράσεών του θα διοργανώσει εκπαιδευτικά σεμινάρια για το προσωπικό του Δήμου, των Νομικών Προσώπων αλλά και για πολίτες, στις πρώτες βοήθειες, την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση απινιδωτή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ