Νυχτερινές “αποδράσεις” στο Περιγιάλι, τα Αθίκια , το Σοφικό και το Χιλιομόδι, με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Κορνθίων

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Κορινθίων και σήμερα και αύριο το βράδυ μπορείτε να πάτε, σύμφωνα με την πρόσκληση του Δήμου….

Σάββατο, 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

στις 8.30 το βράδυ, στην Πλατεία Περιγιαλίου. Αφιέρωμα στον μεγάλο Σικυώνιο συνθέτη Γιάννη Σπανό, από την χορωδία του ΚΑΠΗ Άσσου – Λεχαίου, υπό την καθοδήγηση του Μάκη Ψαραδέλη και με την συμμετοχή καταξιωμένων μουσικών.

στις 9.00 το βράδυ, στον αύλειο χώρου του Πνευματικού Κέντρου Αθικίων – Συναυλία με τη Σοφία Βόσσου, το Δημήτρη Σαββαίδη και τον Πάνο Νάκο.

στις 9.00 το βράδυ, στο Θέατρο Σοφικού – Συναυλία με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας.

Στις 9.00 το βράδυ, στο θέατρο Χιλιομοδίου, η θεατρική ομάδα Αιτωλικού παρουσιάζει την παράσταση, “Διακοπές stop”, που είναι βασισμένη στην αντιπολεμική κωμωδία του Ιάκωβου Καμπανέλλη “Ο Μπαμπάς ο πόλεμος”.

Το θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Ο μπαμπάς ο πόλεμος» γράφτηκε το 1952 στην πρώτη του μορφή, αλλά ευτύχησε να παρουσιαστεί μόλις το 1979, από το θέατρο Τέχνης.

Πρόκειται για μια πολυπρόσωπη κωμωδία εμπνευσμένη από το ιστορικό γεγονός της πολιορκίας της Ρόδου από τον Δημήτριο τον Πολιορκητή, το 305 π.Χ., με την οποία ο Καμπανέλλης σατιρίζει σύγχρονα ήθη και πάθη.  Όπως ο ίδιος αναφέρει: «Το ερέθισμα που κατέληξε στην κωμωδία «Ο μπαμπάς ο πόλεμος» – ακατάλληλο από πρώτη άποψη για Κωμωδία – το έδωσε η ψυχροπολεμική ένταση που ακολούθησε τις μεγάλες προσδοκίες.

Η ελπίδα πως, ο πόλεμος που λίγα χρόνια πριν είχε τελειώσει ήταν και ο τελευταίος, έμοιαζε με παιδαριώδη αφέλεια. Η κατάσταση ήταν και τότε θολή και απειλητική. Οι σύμμαχοι σαν να είχαν μολυνθεί από το κακό που πολέμησαν και γίνηκαν και νικητές και διάδοχοι του.»

Κυριακή, 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

στις 8.30 το βράδυ, στον προαύλιο χώρο του ναού της Κοίμησης της Θεοτόκου, στην Αρχαία Κόρινθο. Αφιέρωμα στον μαέστρο Μάκη Ψαραδέλη, από τη χορωδία του ΚΑΠΗ της Αρχαίας Κορίνθου, με την συμμετοχή καταξιωμένων μουσικών.

Στις 9.00 το βράδυ, στο θέατρο Χιλιομοδίου, πέφτει η αυλαία του 20ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου. Η Τελετή Λήξης θα γίνει με την ομάδα χορού της Έλενας Μιχαηλίδου να παρουσιάζει κομμάτια από το διάσημο μιούζικαλ “Μάμα Μία”, βασισμένο σε τραγούδια των ΑΒΒΑ.

Στην συνέχεια, εκτός διαγωνισμού, το Κορινθιακό Θέατρο Βασίλης Ρώτας θα παρουσιάσει το έργο του Νικολαι Γκόγκολ, “Ο Επιθεωρητής”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ